Sportvilágítás

Nagyatádi FC – 350lux

A Nagyatádi FC területén új, nagyméretű műfüves labdarúgó pálya épült. A fényáram szabályozott LED-es világítási rendszer kivitelezésével a Sportvilagitas.hu-t bízta meg a beruházó.
A pálya >350lux átlagos megvilágítása 4db 20m magas oszlop telepítésével történt, saját gyártású, összesen 24db 1500W és 1000W teljesítményű, professzionális LED sportvilágítási fényvetővel. A rendszer sajátossága, hogy az előre definiált világítási szintek (120lux-edés szint, 200lux-helyi verseny szint, 350lux-emelt helyi versenyszint) beállítása fényáram szabályozással történik, így minden esetben megmarad a világítás jó egyenletessége (lámpa kikapcsolás nem történik). A DALI (Digital Addressable Lighting Interface) fényáram szabályozással a félpálya kapcsolás is megoldott.
A LED technológiának köszönhetően az üzemeltetéshez szükséges villamos energia igény számottevően kisebb, mint a fémhalogén rendszerek esetében. Az igénynek megfelelő fényáram szabályozásnak köszönhetően a villamos energia fogyasztás sokkal alacsonyabb, kedvezőbb.